flyttens fram och baksidor...

Flytta aldrig. Det är jätte jobbigt.. jag vet..

1 maj flyttade jag från nedskräpade Hässelby (gård.t.o.m) till förtjusande söders höjder till en lägenhet i behov av lite kärlek.. Takets färg hade flagnat så att det hängde lite flagor här och var och färgen på väggarna såg vettskrämd ut... De som bodde där innan (eller dom före dom, vem vet..) hade pluggat överallt i väggarna och mot den smått pissgula färgen såg rummet ut som en schweizerost.

Det blev att åka till Fredells och inhandla spackel, spackelspade, färg, sandpapper, penslar, rollers och mer spackel.. Sen kom snälla Kjelle med stege och rollerstavar (så att det inte tar sju svåra år innan man är klar med en halv vägg)

Efter man har spacklat och slipat (vilket redan vid andra väggen är rätt tröttsamt och man förbannar allt vad målarkonst heter) då man dessutom tror att det är klart men då misstar man sig! Spackel sjunker nämligen in och man måste slipa och spackla en gång till.. Sen ska samma sak göras i taket...

Men nu är det fint iaf och en ny kristallkrona har inhandlats och pryder min hall! Man är ju en sucker för lite bling bling..

Så när du står på visningen och tittar och tänker: "Åh vad fint det kommer bli, och min säng passar nog perfekt i det där hörnet!" Det gör den inte alls det! Den är precis 10 cetimeter för lång och eftersom det är billigare att köpa ny säng än ny lya så tar du nästa helvetestripp till IKEA där du inhandlar ny kortare säng samt ny spaghettislev (för den kom bort i flytten) , en extra kastrull (för det är ju alltid bra att ha) samt gardiner och bokhyllan Billy som saknar tre skruvar då man ligger i mjukisbyxor på hallgolvet och försöker att skruva ihop densamma..

Missförstå mig inte.. Även fast jag har svurit många fula ord och sparkat sönder en lilltå eller två så är jag glad att jag flyttade.. Jag slipper Sulan, Bengan och Vårtan som alltid kastade glåpord vid Hässelby torg. Men jag saknar Ica lite grann, det var alltid öppet till 22 och hade alltid mogna avocados.. Och jag borde verkligen inte klaga! Jag har haft enorm tur och jag trivs som bara den! Jag längtade faktiskt lite hem fast man klev rakt i en färgburk då man kom innanför dörrn.

Ica vintertullens avocados är alltid gröna.. Men jag hör Operasång från Orionteatern..:)

Värden där borta är skyldig mig 1500 spänn.. ge mig dom nu då.. snälla..

Okej då.. flytta då.. Iallafall om du vill bo så mycket i din nya kåk som jag vill bo i min..
:)

En ond cirkel

Det är tråkigt att det alltid blir måndag igen.. På någotsätt hoppas man varje fredag då man går hem att måndagen skall vara ett minne blott.. Men ICKE! Sen finner man sig själv halvsovande på en buss på väg mot slussen för att sedan stå som en packad sill på bussen till norrmalmstorg.. Det är ungefär vid slottsbacken man inser att det ligger en hel vecka framför en och att inget finns att se fram emot.. inte en enda liten morot att gnaga på..

Om tre veckor (Tror jag) har jag semester.. Det är alldeles för långt borta för att vara verklighet.. Jag vill ha roligt nu! Inte om massa veckor.. Eller ja.. då med gärna.. ;)

Om man hade lite pengar skulle man ju kunna köpa lite onödigt krafs iaf! Jag har faktiskt precis blivit stolt ägare över en kristallkrona! Den hänger så fint i hallen så och gnistrar alldeles lagon då man tänder lampan. Mmm Varde ljus!

Midsommarhelgen var som sagt trevlig(!) Dock en trasig stol och två jobbiga brudar för mycket... "Men guve har jag inga kläder på mig? Ooops! Men guve!Ja e ba så himla full asså" Man kan bli så trött eller så kan man garva lite.. Jag garvade lite faktiskt.. (och hoppades att djävulen skulle hoppa upp ur en A brunn och sakta släpa dem tillbaka till helvetet.. Fast djävulen kom aldrig..:( Man får väl hoppas att de fick en riktig bakfylla på sina xider..)

midsommardans

Det är gott me nubbe, bara man har tagit tillräckligt många så!  Eller? Jag tycker i för sig att det är ganska gott med nubbe.. jag tror jag är den enda tjejen som faktiskt tycker det.. Visst svider det lite i halsen men är det inte lite skönt ändå? Lite hallandsfläder och så?

Jag har bundit krans, min är det grönht, rödklöver, chrystanthemum, blåklint, aster och prästkragar i. Mattias fick bara några prästkragar och massa grönt, lite manligare kanske? :) Vi lyssnar på Stadium Arcadium med red hot och livet leker, det är midsommar afton, två dagar ledigt till och man är så där li´te härligt lullig så att man slinter på tagnenterna hehe! Jag drömde så märkligt inatt, om massa gamla vänner på Calles som inte bor kvar i Stockholm och vänner till dom... Hopppas att dom mår bra... Jag mår bra.. tror jag iaf.. har precis ätit gubbar med glass.

Jävla IKEA.. man får altid hitta egna fina lösningar på allt.. "Om vi prövar att trycka lite där, medans vi pluggar in den där.. följde det inte med någon skruv till den här? Såna där långa? "   "Nej jag tror inte det.. jävla IKEA.." Och så där håller man på.. Tack vare midsommar så har vi gått igenom både trekanter, sprit och Gary har dragit en kondom genom näsan.. Svensk midsommar då den är som bäst!! Glad midsommar!!

Kramar från Kapten Krook


"Lena Finger" on a friday afternoon..

Jag har en låt på huvet.. eller jag fick det när jag skrev den här rubriken.. Ni vet it´s tuesday afternoon and the sun has been shining.. osv.. stavas tuesday sådär? :)

Jag fyllde år i onsdags och när jag var liten tyckte jag alltid att det var då sommaren började.. Jag fyllde ofta på skolavslutningen och det var då man hade blommor i håret, ny sommarklänning och sandaler. Man slutade tidigt och man fick sjunga den blomstertid och krama fröken.. (vilket inte alltid var uppskattat..)

Jag hade en fröken som kallades för inger finger.. Vet inte varför, hon hade i och för sig långa fingrar men inte så groteskt långa att hon förtjänade att få ett öknamn pga det tycker man..

Sen hade jag Lena.. Lena som inte kunde avsluta en menng utan att säga: "auemhh".. "substantiv är alltså abstrakta och konkreta auemhh... " Skit jobbigt.. Man lärde sig inte mycket där inte.. Hon hade i för sig längre fingrar än inger.. Fast Lena Finger klingar liksom inte lika bra...

ny blogg

I want to thank the academy! And Olle for vising me this sida!

jag vill ha en strut..

med glass i..

RSS 2.0