Jag väljer låda nr 6

Nu kanske det mest blir julgrejer här på lilla bloggen men må så vara! (Det är ju jul för bövelen..:))

Jag har hört inte en, inte två utan många fler säga "Nääääh.. vi har sagt att vi inte ger varann några julklappar i år.. Det blir bara barnen som får, de tycker ju det där är så roligt!"

Eh.. va? Är min reaktion.. ALLA vill ju ha julklappar jö! Alla som säger annat ljuger. Kul att se när Lisa och Kalle 5 och 7 öppnar paket på paket och inte ens få den endaste chokladask eller strumpa! "Det är ju så kul att se när dom öppnar". Det är som att kolla på Bingolotto för att se när dom vinner.. Tror Bingolottsdeltagare och barn är ungefär lika kräsna ;) Du har vunnit en 50.000 mat och en resa till Tunisien för 2!   "Jaha.. tack. Hade hellre velat ha bilen och kryssningen men.. jaja.. Jo tack då..

O på tal om Bingolotto. Varför måste alla berätta var de kommer från? "Jag kommer från Huddersborg i Västerbotten.. "  

Med risk för att vara lite politiskt inkorrekt.. Who cares?

I sjumilaskogen

Det finns några figurer i min omgivning som jag träffar nästan dagligen. Vi har Grinchen (ni vet han som stal julen) Långa farbrorn (Han som är jättelång och jättesmal och jättesnäll), Baloo (ingen större presentation behöver ges), I-or, Bamse killen (han som pratar Bamse).

Dessa figurer går runt och tror att de är några andra fast jag har kommit på att de inte alls är det, utan faktiskt är sagofigurer i min fantasi... :P

Sura tanter finns det ju gott om också. Jobbar dom inte på apotek så finns dem vid en busshållplats nära dig och står nazistiskt i kö.. Går man före (då av misstag natuuuuuuurrligtvis) så får man en sylvass armbåge och lite tantspott i nacken...

Yngves pepparkakor är godast. Imorgon ska jag äta mig mätt på pepparkaksdeg..

It´s the glögg talking...

Luciafirande idag med tre (!) luciatåg inklämda och medverkande i ett fjärde i kväll. jag hade verkligen velat pallra mig upp vid halv sju i morse men då klockan ringde så var det bara snooze knappen som gällde.. (vad tänkte jag på egentligen?) Men nu har jag fått både lussekatter, pepparkakor och glögg för hela slanten iaf. Och Staffan var en stalledräng fyrstämmigt.

Jag vet att när det är vinter så ska man ha varma kläder på sig, men jag är en av dom som helst alltid vill kunna ha linne. Det ser hemskt mysigt ut med en tjock stickad tröja och en halsduk och sitta o dricka te, men hur frusna är ni egentligen? Jag VILL ha fina stickade saker men för det första blir det sjukt varmt efter tio minuter och man måste krångla av sig koftåbäket, plus att det sticks.. Oavsett om man har tröja under eller om det är mjuk ull det sticks. Som tusen nålar. Den enda tröjan som är ok som bor i min garderob hade jag på mig dagen till ära, för där jag jobbar är det ganska kallt.. Jag klarade mig till tretiden iaf.

Kontrasterna blir liksom så stora, tokvarmt inomhus och snorkallt utomhus. Bylsa på med ylle och termo ute och ta av med små nylonstrumpor inne.. Det tar ju sju svåra år innan man får på sig allt för att kunna gå ut. Men det är ju lite tjusning i det också förstås. Liksom det mesta om man vrider på myntet.

jag är nog den enda som tänker på sånt här. Och den enda som fortfarande tror att man använder galon till regnkläder...

Dripp dropp

Det regnar. Ständigt och jämt. jag väcktes inatt av att det regnade.. 2 advent och istället för snö och knarr under moonbotsen (jag har inga moonboots men jag skulle vilja ha..) så läcker det in i mina allt för gamla men ack så fina stövlar. Jag gick faktiskt upp och åt frukost idag innan jag gick till jobbet. Det har nog inte hänt på.. eh.. väldigt länge.. Dr Phil går ju på tv4+ vid halvåtta snåret. Alltså jag gillar ju den där mannen. han är USAs pappa då Oprah är dess mamma.

Han är väldigt amerikansk vilket inte talar till hans fördel med hans sydstatsdialekt kombinerat med kommentarer som "you´re just being crazy" och "your children didn´t ask for this" and so on and so forth.. För är det någonstans i världen det finns freaks i världen så är det väl det stora landet i väst? Ståp mi iff ajm rång... Idag handlade det om ett gift par där frun precis berättat för mannen att hon fortfarande är kär i sin exman. Hon är där för att han reagerade så häftigt på den nyheten och vet inte om han är trygg nog att stanna kvar med.. Holy macarony..

Fast jag åt frukost så är jag lik förbannat lika hungrig..

Missöde igår.. jag står på apoteket och har köpt med mig sushi.. Med tillhörande misu soppa. Jag ska betala och ställer ifrån mig på ställaifrånsigskivan precis vid kassan.. Utan att jag kan göra något åt det ser jag hur behållaren med misusoppan trillar över kanten och tar rullarna och laxen med sig i fallet.. Den fatalt sura välpermanentade apotekstanetn bakom kassan fattar inte vad som hänt förrän jag efter tre utrop har förklarat att jag MÅSTE HA PAPPER! Då börjar hon gapa på mig och säger både det ena och det andra...

Himla apotekstant..

adventskalendrar och annat kitsch

Jag bowlade i onsdags och jag har fortfarande träningsvärk! Ja jag fick faktiskt träningsvärk.. I underarmen för kloten väger 11 kg och i rumpan.. Jag bowlade som tur var inte med rumpan men den fick sig en släng ändå.. Igår var det första advent och jag hann med tre lussebullar och tre glas med fin glögg dagen till ära. När elljusstakarna glimmar som bäst, ja då är det juuul!

Jag har fått en julkalender idag! Tjohoo! Med chokladbitar i som smakar så dör mysigt skåp. Ni tror att jag är ironisk men jag menar på fullt allvar att det är julstämning med skåpsmakande choklad. Jag var inte ett sånt barn som öppnade alla luckor på en gång utan jag väntade troget till nästa morgon för att öppna nästa lucka. Det är ju nästan likadant som att öppna juklapparna innan julafton eller lista ut vad det är.. Sååå tråkigt!  Då har man ju förstört hela julen.. Värre än grinchen som stjäl julen.. Idag den 3 dec var det en snö gubbe...:) Undrar vad jag får imorgon...

Näh jag är ingen julnörd...

RSS 2.0