we come in peace

Jag tror inte ni förstår. Att vi aldrig kommer förstå varann. Männen är fanimej från mars, de har rest hit för länge sen och lurat i oss godtrogna kvinnor att de ska dela sina liv med oss, men de vet bara inte hur man gör riktigt..

Då det blir problem mellan marsianer och.. ja oss vanliga människor så ska marsianerna alltid fokusera på det som är utanför problemet. Som att marsianen spendererar alltför mycket tid på sitt rymdskepp med andra marsianer och man kanske vill att han ska komma ut lite för att ja.. för att han sa att han skulle det för tre timmar sen men han har inte kommit ut än.. 
Marsianen försöker då på sitt marsianspråk förklara att varför förstår jag inte att han måste få vara lite marsian med andra utomjordingar ibland??

Jag vill ju bara att han ska komma ner på jorden.. ha nu fick jag till det...

För den uppmärksamme läsaren är ovanstående resonemang klart som korvspad. Att marsianen borde ha förstått att han skulle ringt och meddelat att han blev sen i rymdskeppet och att hela rymdresan skulle dra ut på tiden...

Man kanske ska skriva en kvinnamanual.. "Så här funkar hon".. ? Det är nämligen inte så svårt... Inte så svårt som man kan tro...

hakor

Det är bra med folk som kan sticka ut hakan.. Det behövs. Det är också bra att veta då man ska dra in den.

Hyres-rätt?

Jag bodde i Solna för ett antal år sen. Jag och min mamma så fort syrran flyttat till killen.

Vi bodde där och gjorde det man gör i ett hem. Vi hade aldrig fest, vispelade aldrig hög musik och tv volymen var alltid på det normala decibelsträcket.

En vacker dag i .. juni kan vi säga att det var så får vi ett brev hem från hyresvärden där det står att vi ska "Iaktta ordning, sundhet och gott skick"... Detta är ett klassiskt brev för att man stör sina grannar. .En första varning inför vräkning.

Vafan??

Grannen under oss hade anmält oss till störningsjouren som nu en natt i veckan cirkulerade utanför vårt hus... Han hette Nordman.. kan vi kalla honom för. Han tittade ut genom dörren så fort jag eller mamma kom in eller gickut genom porten. Han kom upp kl 2, mitt i natten då vi låg och sov och klagade. "Varför flyttar ni möbler för??" Ja.. säg det...

Detta eskalerade till en spiral av grannhändelser. Till slut hade han övertalat alla i huset om att vi störde och pratar man om något tillräckligt mycket börjar folk tro på det..

Sundhet my ass...


man hinner inte det man vill...

... Och det man inte har sån jäkla lust med drar ut på tiden..  Jag önskar mig längre kvällar, längre veckor och längre år. Kanske längre lunchrast och kortare arbetsdar..  Bussen och tunnelbanan får gärna komma fortare, och jag gör gärna lite fler mål då jag spelar fotboll.. Skulle gilla att pengarna räckte lite till och att man fick sova lite mer...

Kan man få det?


Tand för en tand?

Idag så försökte jag mig på att ytterligare en gång lita på sl.. Dumt av mig naturligtvis då det var köer runt hela södermalm. Jag går av och går till slussen istället. Bra där.

Då jag kommer fram till söders hjärta så kommer det en mopedist flygande i full fart på vägen. Det har precis växlat till rött för trafiken, så en kvinna tar ett steg ut i gatan.. Mannen på mopeden tutar så högt han bara kan att "Ur vägen här ska jag fram!!" Kvinnan ser mopeden komma närmare och får lite panik, så hon står kvar sådär som man gör då man inte vet vart man ska ta vägen. Så mannen på mopeden kör praktiskt taget på henne och då hon faller över honom så sparkar han henne så hon trillar bakåt, skriker "Kärringjävel!" och kör vidare.

Såna män på mopeder vill man gärna hinna ikapp och spöa upp lite grann... Så det vet hur det känns...

Preacher man...

Jag måste komma ihåg vad jag själv predikar om. Minns Sofie.. Minns..

Back to school...

Jorå, idag bar det av förstår ni! Glad i hågen och nytvättad i håret med raska steg nerför trappan för att ta bussen som enligt sl.se skulle avgå i tid och anlända till målet en kvart innan det börjar. Trodde jag. Jag har tydligen inte efter ca 25 år som stockholmsbo fattat att bussar och annan lokaltrafik mer än gärna skiter i allt vad tidtabeller heter och skrattar en rakt upp i ansiktet. 690 spänn åt helvete. Då jag kommer tjugo minuter för sent och gör det klassiska felet att komma för sent till ett ställe där man mer än allt vill göra gott jäkla intryck.. Fan. Fan. I helvet. Fan.

Hur som helst så gick dagen rätt fint annars, en egen laptop har hon som hon ska arbeta lite på o göra finfina arbeten på serru. Joråsåatte. Nu jävlar.


En duviakttagelse...

Såg en fågel idag då jag lite lördagssliten satt på en bänk i solen ätandes en bagel. Det var en liten flicka som matade fågeln med enorma brödsmulor och han blev alldeles till sig. han plockade upp så många smulor som möjligt, och till slut hade han en hel limpa i näbben. Så när han försökte äta så tappade han allt och sen kom alla hans duvkompisar och tog all mat... Tyckte så synd om honom. Den som gapar efter mycket... Men jag tycker att man kan få gapa efter mycket och faktiskt få svälja hela limpan som faktiskt var menad till en själv... iallafall en gång i livet..

Ibland känns det som att man straffas för att man försöker göra allt rätt. Man kanske ska börja strunta i det och fela lite. kanske allt blir lite roligare då?

Lite söndagsfunderingar på en lördag..

ÄNTLIGEN interrrrrnet!

Jag är lite lycklig faktiskt :) Uppkoppling och allt som hör till. Jag kan kolla sl.se när bussen ska gå, jag kan kolla hitta.se om jag vill ha tag i telefonnummer, och slipper ringa mamma som får kolla åt mig. Slipper skyhög teleräkning. Allt bra :)

BTW så ring aldrig hem från Thailand, nejnejnej. Mina små sms om att jag lever och att solen fortfarande skiner har kostat mig en förmögenhet.. Jag visste ju att det skulle bli så då jag satt med nallen på poolkanten på Koh Tao någon stans öster om stranden där de serverade baracudas till middag...

Varför går hela dagarna åt att städa? Och varför får man alltid tjata på andra att kanske hjälpa till?


Brunettbruttan

Jag läste att Blondinbella trodde att Alex Schulman använde sig av hennes blogg för att få mer läsare till sin egen. Och att han använde hennes namn felaktigt. Hon sa " folk vill läsa vad jag äter och vad jag har på mig.."

Listen to this Blondinbella, eller vi kan kalla henne brunettbruttan så jag inte får skit för att ha använt hennes namn..  Jag vill INTE veta vad du har ätit. Jag skiter i vilken färg det var på dina byxor eller om du hellre väljer müsli än flingor. Jag bryr mig faktiskt så lite att jag inte ens vet hur lite det är att bry sig så lite.

Så lite bryr jag mig..

Leave me the **** alone...

Ni vet dom där. Dom som står utanför köpcentrumen för att fånga in en då man kommer utanför dörrarna och håller upp sin mapp med rädda barnen elller greenpeace på. "Hej har du tid???" Nä jag har för bövelen inte tid. "Har du Telia???" Nej jag har för guds skull inte telia och försöker du komma nära med teliaerbjudande så slår jag dig.. (Läs tidigare jaghatarteliainlägg..) De flesta är rätt bra på sitt jobb. De vet logistiken (utanför köpcentrum eller på trafikerade gator), de vet leendet som är obligatoriskt. Och de kan prata och gå samtidigt och memorera mycket text...

Jag såg världens sämsta sån där försäljarmänniskatyp idag... Jag tyckte synd om honom. Han försökte desperat få kontakt med äldre kvinnor och höll försynt upp sin mapp för att de skulle bli intresserade. Stackars killen. Alla bara promenerade över honom som bulldozers. Och varje gång han fick nobben att visa upp sin mapp så blev han nästan ledsen. Jag kunde liskom se hur hans hjärta brast.. Stackarn. Nya tag. Nederlag.

Skaffa nytt jobb innan en pensionär förstör ditt framtida yrkesliv.. Jag hejar på dig försäljningskillen! You GOGOGO!

Komedi/tragedi ??

Var på stand up igår.

Jag hade länge och väl längtat efter att få se Magnus Betnér i sitt esse då han spyr galla över lattemammor eller barn som springer framför fötterna på en. Verkligen längtat. Men så kommer han in o suckar lite. "Ja jag är ju sur o så..." SUCK... Ja vi vet att du är sur Magnus. Det är därför vi gillar dig! Vi vill att du ska vara förbannad och gå över gränsen.. Men icke. Efter 20 skrala minuter gick han av scenen och jag var så besviken. Vafan.. Inte ens bajshumor.. Eller lite men det sög faktiskt. Jag är ledsen Mange, men du svek mig faktiskt.

Efter Mange så kommer en brud som visar med hela sitt väsen att hon är dålig. Och MAJ GAADD vad hon var dålig. Jag vill inte vara elak men hon var inte rolig någon jäkla stans. Jag sympatiskrattade lite då hon försökte få igång oss genom att säga ordet kuk ett par gånger, men hon klarade att stå kvar i kanske tio minuter. Stackarn. Hon kanske är jätterolig annars? Jag betvivlar det, men kanske? Hon kanske har kompisar som tycker att det är jätteroligt då man säger "Kissimurra" med konstig röst eller då man skämtar om att man inte kan skämta.. ?

Jag skulle ha lite backup material om jag var henne. Lite säkra kort. Inget ess i skjortärmen där inte..

Sen blev det bättre med lite mimhumor och så. Jag tror jag har haft honom som lärare. Mimaren alltså. Och det är inte fy skam! :)

på ett internetcafé nära dig...

Joråsåatte.. Äntligen är jag på plats vid tagnentbordet och bloggelibloggar lite tills jag får mitt internet hemma. Jag har numera inte stadig internetkontakt på jobbet eftersom jag nu ska börja pluggilugga lite. Fan vad jag larvar mig, jag är nog bara glad att vara tillbaks :)

Jag har faktiskt beställt ett utomordentligt bredband av com hem och de har dessutom gett mig 8 nya kanaler som jag ska njuta av på mina lediga stunder! :) Till exempel har jag nu tv4 film som jag längtat efter. Så yay för com hem. iaf tills de börjar krångla för det gör dom alltid. Till slut..

Så snart är jag inte handikappad längre. Tänkte på att jag inte skulle klara mig så här länge utan tv. . . Att jag klarat mig SÅ länge utan tv4 film.. Can you imagine...?

Jag kommer snart tillbaka

Jag har lite nätproblem hemma för tillfället så om jag är dålig på att uppdatera mig så vet Ni varför! I´ll be back soon.. :)

Bye Bye baby

Då det är sista gången man gör något, vad det än är så är det vemodigt att det just är SISTA gången. Förra veckan tänkte jag att jag hellre skulle slippa allt detta görande, men nu då det är sista gången så kanske man ska krama kopieringsapparaten ändå? Eller är det att gå över gränsen? Kanske i såna fall för att be om ursäkt för sparken förra veckan.

I see you no more.

Olympiska funderingar

Vad kul med kommentarer! Man får tacka! :)

Måste bara tillägga en grej om brottning. Ser det inte lite suspekt ut när en man på 100 kg muskler står pa alla fyra och en annan man ställer sig bakom? Att de svankar gör ju inte saken bättre... En liten tanke bara...

Sen boxningen är också en ädel idrott.. Jag bankar skiten ur dig så försöker jag banka skiten ur dig! Om jag slår dig på käften så får jag poäng..mmmmkeej??

Sista dagen och browniebesvär

Jag jobbar min sista dag på jobbet idag. It feels great! Jag ska börja plugga och därför hade jag dagen till ära, tänkt att baka brownies med kanel. Det gick skitbra. Mmmm. Jag fixade smet och smälte choklad och fixade och donade med mjöl på näsan. Kakan blev färdiggräddad i ugnen och jag tog ut den. "Nämen är den inte lite lös ändå???" "Jag ställer nog in den en stund till!"

Bra idé wise ass..  bara det att Dr Phil kan sno ens uppmärksamhet så att man i 10 MINUTER glömmer kakjäveln i ugnen. Jag vaknar till ur amerikas elände då det börjar lukta bränt. Fan i fan!! Ner till konsum igen och baka nya brownies med kanel som skulle bli så goda.

Och det blev de.. Till slut iaf...

Bye Bye Fågelboet! Fly away fly away spread your wings and fly away. Vi tackar Roffe för den fina biten.. 

                                                               

True Colors...

Jag har tänkt på en grej med första intrycket.. Då man träffar någon för första gången så fattar man sig en uppfattning om personen i fråga bara över en sekund och även om vi tänker att vi inte ska döma eller så, så gör vi ju det... Och enligt min erfarenhet så brukar första intrycket aldrig stämma. Jag började på ett nytt jobb då jag var 17 och hon som anställde mig fick jag intrycket av att hon var så himla gullig tjej och den andra tjejen som jobbade heltid verkade vara ett jäkla pulver..

När folk får visa sina rätta färger så kommer också de m´lite mindre önskvärda sidorna fram... Det slutade med att jag och heltidstjejen var allierade och att hon som anställde mig visade just vem hon egentligen var.


Vad fel man kan ha...

Stackars Ara...

Ara. Fan stackars jäkla Ara... Kämpigt att ha tränat som en dåre i fyra år för att ta guld i OS och så blir man snuvad på the konfekt mitt i nyllet. Kanske inte ska slänga medaljen sådär totalt i backen kanske, brons är ju bra det med.. eller... kanske.. inte.. eller?

Jag är fortfarande glad så det pirrar...

Jag älskar överraskningar! Jag fattar inte folk som inte gör det. Vad är fel på när man får en present helt oväntat eller att man blir firad för att folk tycker om en? Jobbiga överraskningar som "jag gör slut" eller "jag har varit otrogen" räknas inte som överraskningar.

Jag gillar överraskningar där en man tycker om smugglar ner pengar i ens väska och lägger undan ens önskeskor och säger att man ska gå en snitslad bana dit för att upptäcka att jag får skorna i present. Det älskar jag.

Jag älskar överraskningar.

ett bröllop och en begravning

Min syster ska gifta sig! Värsta grejen. Jag ska vara tärna och därför planera en fet möhippa. Har gjort detta en gång tidigare vilket resulterade i succé om vi får säga det själva... Klänningen jag köpte i thailand som var silvergrå funkar inte så det blir att än en gång ge sig ut på silvergå-klännings-jakt. Tips är mycket välkomna! Sen ska man sjunga, binda brudbukett, kavajblommor och tärnbuketter.. Har man tagit på sig igen för mycket tro? Om jag känner mig rätt så säger jag ja på den frågan, men det är ju så kul samtidigt! Jag har en syrra och då hon gifter sig så gifter hon för fasen sig!! It´s a one time only..

Jag band alla sorgbuketter till min mormors begravning. Nu i efterhand ångrar jag det lite samtidigt som det kändes bra att få göra det. Det blev bara lite så att istället för att förstå att kag var på begravning så var jag väldigt orolig att Gerberan skulle sloka och tänkte mest på att rosorna skulle nicka..

Men vad gör man. Man vill ju finnas där.

A: "Klockan är 20 över".. B: "Nä den e faktiskt 19 över!" Maj gadd

Då någon fött barn och man säger "Nää men grattis, vad blev det då??" svarar vederbörande  tex "En liten kille". Är det inte självklart att den är liten... Inte kommer det ut en mike tyson eller?? ;)

Fast nu var jag lite sådär jobbig som vissa kan vara.. Som när man frågar om någon klippt sig och den svarar "Nä frisören klippte.." Asså jag dör. Så jag ber om ursäkt för bebiskommentaren.

Sorry tutten

Fint väder idag äntligen och självklart sitter supersvennarna på bussen o klagar över hur varmt det är. Jag själv fick panik då jag inte fick av mig jackan då värmen blev för mycket så jag nästan höll på att armbåga hon bredvid mig i tutten. Sorry tutten. Vi är roliga vi svenskar. Regnar det imorgon så köper vi vinterstövlar i övermorgon. (Just i detta nu sänder Gud ut en vinterstorm bara för att få mig att hålla käft..) 

Hon/han jag är allergisk mot, och då menar jag allergisk. Inte kär eller blir pirrig eller nåt sånt utan det kryper lite i kroppen på mig längs ryggraden då denna någon uppenbarar sig... Hon /han har hud som av läder eller någon typ av härdat gummi och det ser ut som om man skulle kunna draaaaaaa ut kinderna på denna någon ganska långt innan det säger stopp... Hans/hennes uppsyn vill att man vill slå lite (bara lite) på just denna någon.. Jag lovar jag ska inte. Kanske sen men det är inte läge nu.. Man kanske diskret kan armbåga lite i tutten.. Om hon/han har en sån..

Sommar sommar sommar.. bara lite till...

Jag har höstångest. Alla har bestämt sig för att klä sig i grått svart och mörklila (som för övrigt är the höstfärg femte året i rad...) bara för att det regnar lite. Okej mycket. Okej, kopiöst mycket, men jag gillar fan regn ändå... Synd om alla som är lediga dock..

Min kloka vän frågade sig själv häromdagen om man kan vara allergiak mot människor. Vet inte exakt, men då det kliar lite i kroppen sådär lite obehagligt då en människa seglar genom ett rum sp kanske det kan räknas som allergi?? I såna fall är jag allergisk.

Fyra dagar kvar och nedräkning pågår.


Jag tänker på det mesta just nu och fast jag vet att jag inte borde så är det väl inte fel att tänka?

Till apan. Och Pingu.

Äntligen fredag. Jag är så trött, fast jag sovit som en stock tre nätter i rad med Pingu under armen. Pingu är en nyvunnen vän från Grönan btw. Jag vann INGET och en annan vann 100 kg plopp (säkert), tre mjukdjur och Pingu. Grönan är orättvis så, att vissa går omkring med tamejfaen allt som går att vinna. Sen spelar de lite till och vinner en burk full med twix också. Jag var 1 mm från att vinna en jättestor apa. Jag vet inte var jag skulle ha den eller så, men den var stor mjuk, apig och dessutom lila. Hon bruden bakom kassan som gapar sig röd i ansiktet för att folk ska komma och spela på hennes apor hade i sista sekund lyckats övertala en man att spela och satte igång hjulet. Jag är så nära på att vinna att jag börjar skrika glädjeskriket till och med. Men visst fan böjer sig nåljävulen lite extra så den ofrivillige spelaren får MIN apa att ta med hem..  Apan, where ever you are, I hope you are happy!

Att jag räknar dagar har ingen missat säkert.. Som sagt är det fredag idag. Lördag imorgon. Osv. Sen lite ledigt och sen börjar roligt allvar.

Det blåser just nu, dock om det avtagit från storm till lätt nordostlig så visst fasen blåser det. Håll i hatten!

Pingu är min vän när det blåser, och ni som vet vilka ni e.

Då man lyssnar riktigt noga...

Satt o lyssnade på "Wonderful tonight" med Eric Clapton som jag anser, och många med mig, att det är en suuperfin låt. En tjejlåt för att vara helt ärlig. Men denna gång lyssnade jag lite extra.. Lite mellan raderna... Den handlar om en man vars fru är snygg, de åker på kalas, alla kollar på henne, han blir full, hon kör hem honom, klär av honom, hjälper honom i säng och pussar honom godnatt. Hon gör alltså allt för honom, men inte bara det att han svinar runt och låter henne göra det mesta så är hon toksnygg och underbar.

Det som gör den här låten så vacker är att han säger till henne tre gånger under kvällen att hon är wonderful tonight. Det är det enda vi tjejer behöver. Vi skrubbar, fixar och ordnar, och samtidigt är vi sexiga och jävligt snygga. Allt ni9 män behöver säga är att vi är underbara så klarar vi oss på det. Det man tänker då man hör låten är, vilken lyckligt lottad kvinna hon är. För det man hör, mellan raderna, är att när han tittar på henne så är det det han tänker.

Att hon är underbar.

http://www.youtube.com/watch?v=Yekz__cCci0

Jag väger 100 kg

Idag såg jag för första gången att jag kan se kaknästornet från mitt fönster på jobbet. Har bara suttit här i mer än ett år nu..

Någon har dragit undan mattan under fötterna på mig och nu försöker jag ställa mig upp.. Men då man väger bly så är det svårt.


wtf

Är det för mycket begärt det här? Jag tycker många andra begär lite mer o de brukar få det.

Jag vill få det. jag ska fan ha det.




Om du vill får du åka själv

Jag vill vara i Thailand igen. Då allt var lätt. Då jag slapp vara duktig och då man aldrig frös.

Jag fryser. Det är regn i mina skor och ett annat regnmoln verkar följa efter mig... Klockan är snart lunch, men jag vill inte äta. Jag åt ju sushi igår för det var det enda jag var sugen på, fast klumpen i magen fick sällskap av okokt ris.

Jag är mysbyxor. Jag är ingen snowboardåkare och jag försöker. Jag är choklad och tumvantar, högklackat och en syrlig karamell. I sån där strut.

Jag är jag. Om du vill åka snowboard så får du åka själv.

 

I´m back.. but not on track..

Hemma i svedala rike igen. Thailand var ju som ni förstått en svettig dröm, med myggbett, sol, hängmattor o annat rånajs. Hemma är det sol men jag har bara regn hos mig.

Jag är en klump. Inte bara en klump i magen utan min hela existens är en fet klump. Det känns tungt att vara en klump och jag vill somna men jag kan inte.

Jag blir sur på att inte fatta, jag blir sur på att man alltid måste ta sig i sin jävla krage och bita the fuck ihop. Sen e jag trött på att så fort man inte ser var man sätter fötterna så kommer det ett stup... As we speak hänger jag utanför the same stup, med bara mina bara händer att hålla mig fast. Jag har ett ganska stadigt grepp, men när som helst kan jag trilla ner...

Eller rulla ner eftersom jag är en klump. En halv klump...

RSS 2.0