En baggis

Jag är en tapåare. Inte för att jag tar på folk utan jag tar på mig saker. Om det är något som ska fixas eller ska bli gjort så tar jag på mig att göra det. Jag märker oftast för sent att det blir för mycket som man tagit på sig och så står man där med det där berömda skägget i brevlådan.. Fast jag får skylla mig själv får jag tror alltid innan att det är en baggis. Fast det är aldrig en baggis.

Jag har ju det där problemet med att inte kunna säga nej. Jag måste bli bättre på det. Det är svårt att säga nej. lättare att säga ja. Varför är det så?? Vill ha lite stålnacke ibland och bara NÄPP!! Fast jag försöker..

På tal om baggisar så finns det ju en slags skorpa/kex som heter bagatell...

snubbelfiffi

Jag är en snubbelfia. Det kallar folk mig ibland för jag snubblar, snavar och går in i saker o ting. Typiskt mig är att stå o prata med någon för att sedan vända mig om o gå rakt in i en pelare. Varför gör jag sånt.

En gång tyckte jag en kille var så söt som jobbade i en butik i Solna Centrum (du vet vem du e) och jag gick o spanade på honom och .. ja just det. Gick in i pelaren som står fullt synlig framför mig.. It´s a classic

Fotbollsdojor o tandtråd

Jag ska springa vårruset på tisdag. Mmm just det. 5 km låter ju inte så långt men jag tror fan det är långt. Har försökt träna lite extra på sistone för att kunna orka springa hela sträckan. Fast den här veckan så har mitt schema varit fullare än A lagarna nere i parken. Så jag har inte kunnat träna så värst mycket som jag hade velat, men men i värsta fall så kommer jag sist i mål, men jag bryr mig nog inte så sjukt mycket om det egentligen. Det är ju allra första gången för mig som jag springer nåt sånt här lopp.. Man får ju piucknick i mål iaf så jag kan ju springa för att få smaka lite av den kanske :)

Tar ändå ganska lång tid att springa 5 km. Kommer nog ta 40 minuter för mig skulle jag gissa. oooh bara det inte blir regn eller nåt. Sen måste man ju fixa dojor som man kan springa lite längre sträckor i kanske inte duger så himla bra med fotbollspjucken som fåt agera allmäna sprinterskor senaste veckorna.

Väärldens tråkigaste grej att lägga pengar på. Träningsskor. Och tandtråd. Det har jag också köpt idag och det är fasen dyrt. Såna där plackers så man kommer åt ordentligt. Vuxenpoäng tycker jag att tänka "Köper jag den här dyra tandtråden så kanske jag sparar in det på tandlökarbesök i framtiden! nåhåhåhå" och så skrickar man lite tills man upptäcker att man inte är 53 år gammal och att man borde ta sig själv i kragen.

Dagens I-landsproblem

Ibland så sköljer ett ha begär igenom mig.. När jag är ute på stan eller surfar runt på olika sidor bara för att "kolla lite granna".. Jo tjena. Jag har sett en mobil. Som dessutom är ganska billig. Och så kommer den där jäkeln inom mig och bara sprudlar upp små fjärilar i magen och det kliar i fingrarna. Västerländskt bortskämt (naturligtvis) ha problem. Hur jag nu ska ha råd med denna önskan är ju nästa I-lands problem... Jag fyller ju år snart men alla pengar bör ju sparas till stundande semester. Det är tex inte gratis att vaccinera sig. . Och man vill varken ha tuberkolos eller diarré eller annat som gör att kroppen vill vända sig ut o in..

Det är ju också ett I-landsproblem. "ååååh vad mycket det kostar med att få vaccin mot alla sjukdomar.." Var glad att du lever i ett land som har vaccin, snorunge." Eller "fan nu är utemöbeln trasig igen där jag tänkte sitta o sola resten av dagen med min pina colada.." Jäklar vad insiktsfull manvar idag då! :D 

En kär lek?

Det här med kärleken... Den är "blåblå är kärleken blå är den färg som kärleken ger" och röd som röda rosor. Den är varm o kall, het och passionerad. Tråkig trist och alldeles... alldeles underbar...

Synd när killar som vanligt är svin (Vad är det för fel på er EGENTLIGEN?)

Synd när killar är så himla söta fina o snälla och inte får ett skit för det.

Det är trist.

Jag är Magnus Uggla

Jag äger 138 kronor. Men imorgon är jag miljonär! Iallafall känns det så efter en vecka av knaprande på vad man hittar längst in i skafferiet...(Det finns rätt mycket där om man tittar noga) Idag räknar jag enkronor längst ner i väskan och imorgon sitter jag på restaurang med ett kvitto från frisören som bränner i fickan. Har man fått lön är man nämligen odödlig. Sen några dar senare så sitter man där o ser månaden hopa sig framför sig och man får brännskador av det nu förkolnade kvittot..

Den 25 hade inte kunnat ligga mer lägligt så man får pengar redan den 23. Yay! Men prata med mig på måndag då mitt lyckorus har avtagit och min plånbok bantat.

Fast vad gör man inte för att få vara kung i baren?

frisören sören

Jag har frisörskräck. Jag har säkert sagt det förut i just detta forum, men det är nu så allvarligt att jag måste prata om det igen...

Jag biktade mig för mina vänner häromdagen då jag precis beställt tid hos klipppare med scissorhands, och fick skräckhistorier om permanenter som aldrig går ur och som måste växas ur, för att krullen inte gick att göra något åt, eller frisörer som totalt kör över människors önskemål och klipper av lite här o lite där för att de vill och lite för att de är onda.

Senast jag var där så skulle jag slinga mig för första gången. Jag har alltså aldrig rört mitt hår med hårfärg och jag får någon slags kvinna med en uppsyn som "jag orkar inte lyssna på ditt gnäll om hur breda slingor ska vara o hit o dit, så kan du bara vara tyst och låta mig slinga!!"  Jag ignorerade signalerna naturligtvis och tjatade lite till om hur jag ville ha det. Sen blev det bra, men jag är fortfarande skiträdd....

Håll tummarna att jag inte blir grön i håret eller nåt...

Din otacksamme jävel

Lyssnade på ett radioprogram förra sommaren (att jag kommer ihåg det.. hmm) som handlade om att folk fick ringa in och berätta om sina sommarjobb, för att vinna titeln det värsta sommarjobbet. Minns en kille som vek pizzakartonger. That´s it. Han fick väl typ tio öre kartongen och han vek o vek inne i en svettig pizzeria. Jag tror han vann.

Det finns såna jävliga jobb som man inte får ett endaste tack för att man gör.

Städare som moppar golv som kostymnissar fem sekunder senare klampar ner, slamsugare som motverkar att vår stad svämmar över i bajs (dom borde verkligen få ett tack och en guldklocka varje jul, men inte fan får han det. han får nöja sig med kanske en aladdin ask och ett vykort som är förtryckt med Freue Weinacht och en tryckt underskrift från Stockholms kommun. Då tror jag slamsugaren säger "ja.. jo men det var nog värt det!"

Ett annat skitjobb är dolda skitjobb, då man har rätt otacksamma arbetsuppgifter som alla tar för givet. O så när personen är sjuk så är inte disken bortplockad o då är det nog troligast att när den stackars arbetaren (som dessutom nu också är förkyld till råga på allt..) kommer tillbaka så finner hon tre dagars skörd med disk...

Tack slamsugare, diskare, städare, kloakare o alla ni andra som skär er i händerna på vassa föremål eller bär tungt som i i helskotta på din arbetsplats. Tack för att sopar våra gator som ingen märker att de är sopade. Bara när de inte är det.

Idag är jag tacksam för att jag slipper frysa om händerna....


När tålamodet tryter

Jag vill gärna kunna saker första gången jag provar. Jag ville kunna cykla när jag inte kunde (mina knän fick ta den smällen..) sen vill jag gärna vara bra på sporter och andra fina saker. Jag gillar inte att träna så mycket, jag gillar mer att spela match.

Fast träning ger ju färdighet. Det är lite surt att erkänna det, men att traggla dribblingar och skott är ju inte alltid min starka sida. Jag har nämligen helt otroligt dåligt tålamod. Jag blir otålig när jag kokar upp tevatten för det går för långsamt. . . Jag försöker dock att inte stressa så mycket. Det kanske låter som det, men jag gör mitt bästa;)

Dåligt tålamod medför också svordomar då man inte hittar saker i väskan (som man har köpt i storlek större för att ´få plats med allt man verkligen behöver), och det medför också lite irritation då bussen inte kommer på utsatt tid. Jag tycker själva inlärningsprocessen är lite lam, det händer inget jö!

Fast trots att jag vill vara bra på det mesta så kan jag erkänna då jag inte är bra på nåt.. Det kan jag klappa mog själv på axeln för. Jag är tex usel på volleyboll... Så.. Nu vet ni det..


En man på bussen

Såg en man idag med brunt hår och kritvitt skägg.. Undrar vilket av det han hade färgat?

Det var verkligen kritvitt....

I keep forgetting...

Idag har jag jobbat på mitt jobb i ett år.

Vad fort det gick. Det var ju igår som jag kom hit och fick se min arbetsplats för första gången och inte hade en susning om vad det innbar. När jag var liten ville jag alltid jobba på kontor. Jag satt på min pappas jobb och fick lite olika oviktiga papper att kladda på med överstrykningspenna och sortera i olika fack. man kan därför tro att jag har blivit en organiserad människa som vet var mina papper är. Jo jag har massa pärmar jag sätter in i o så men jag är nog lite slarvig också. jag har ett minne somen häst och minns vad folk heter efter att bara ha träffat dom en gång, men jag glömmer att skicka in de där papprena i tid eller att jag ska ringa på telefontider.. Det tar liksom emot. Jag har glömt hur länge som helst att sicka in mina papper till Fortum om förnyat elabbonemang..

Shit asså...Tur att jag har med mig kladdkaka till jobbet idag...


ensam i tråkig vardag

Idag är en tom dag. Hittills. Man vet ju inte vad som händer de närmsta tio minuterna.. annars kommer nog inget planerat att hända idag. Jag ska ha tvättstugan.. yay... Tvätta soffan ska jag göra som både har ett o annat på sig vid det här laget. Det är ju duktigt ändå. Då man har tvättstugan så ska man alltid vara duktig all over och måste diska skura golv och vaxa katten.. Sånt där man gör då man har tid, då man ändå bara väntar på att något bokstavligen ska torka.

Jag är ingen ensamvarg, men inte heller så himla klängig. När man har sällskap blir man nog ganska bortskämd med det, så man behöver liksom vara själv ibland. Och bara kolla på simpsons och käka lite choklad. I alla sin ensamhet. För ensamheten är bara skön då den är självvald...

maggropskänslor

Den där känslan när något har hänt som kan vara katastofalt eller så kan det vara en bit kaka? Infann sig precis i maggropen. Jag har inte gjort något fel, det är jag nämligen 200 % säker på. Men det vet inte personen som är drabbad.. Han/hon kommer anta att det är jag som klantat mig och att det är jag som måste straffas.. Så varför är det då så att man måste försvara sig tills ögonen blöder fast man följt regelboken?? Folk tror väl antagligen att  man ljuger eller att man faktiskt jorde fel och ville skylla ifrån sig.

Jag har iaf gjort allt rätt och ändå så kan man inte slappna av.. inte förrän man är lossad från kroken och nersläppt i ån igen..

För jag e en liten mört....som har simmat bört...

one night in bangkok makes a hard man humble

Jag har resfeber. Redan. Jag ska åka bort till Thailand 3 veckor i sommar (ja men det är ganska bra väder där i juli faktiskt) och jag håller redan på o oroar mig för att planet ska störta och att min väska ska komma bort (snälla väskan, kom inte bort!!) och att jag blir tagen i tullen med ett kilo kokain som någon lat thailändare smugglat på mig.. Varför gjorde du det din himla thailändare??!!

Fast jag har ingen egen advokat som dessutom är kär i mig (nej jag har bara sett bridgetjones dagbok två ggr..) så jag kommer få sitta på Bangkok Hilton och sälja min bh för rent vatten... Nej då jag vet jag oroar mig lite för mycket. Egentligen så är jag inte riktigt så orolig. Det ska bli grymt med paraplydrink på playan, schysst massage och massa sol! :)

Bara det inte regnar.. hehe...


jag kan ju baka drömmar vet ja

Jag blir trött på snobberier. Folk som har för mycket pengar så det stigit dem åt huvet och att de därmed tror att alla nu är deras personliga undersåtar. Det blir lite larvigt faktiskt. Köp inte larviga samlarobjekt som någon gubbe ritat för femtio år sen för att du femtio år senare ska betala löjligt mycket pengar för den.... Det är lite larvigt. Grattis om du har jobbat till dig pengar och kan leva ett gott liv. Inte lika mycket grattis om det har stigit dig åt huvet..

man vill ju bara skaka om er, ge er en utskällning o sen bjuda er på kakor då ni kommit på bättre tankar..

:)

Borsta tänderna INNAN du sätter på dig ditt svarta linne...

Nu är det sommar och sol och det medför problem. Visst 17 är det mysigt o så men man har inget att sätta på sig... Allt jag äger i min garderob är svart, grått eller daskfärgat. Jag måste slänga hälften men det vill jag heller inte göra för då finns det ju inget kvar..

Sen behövs det pengar om man ska investera i nya kläder/skor/onödigt krafs och det ekar i plånboken. En femtilapp o massa kvitton från Coop Konsum. Kul. Jag köpte Pärsons skinka och vetemjöl förra veckan.

Sen blir man villhavillhavillha då solen börjar lysa lite mer.. fan kvinna.. take a hold of yourself!

Gröna gurkor i lyktstolpar... Eller.. va?

Visst e det bra med folk som förstår en? Som man liksom inte måste förklara allt för utan bara säga massa osammanhängande saker med tio sidospår och så fattar dom bara! Vips! Det är en konst det där med att lyssna, och alla är inte så topp på det tyvärr.. man hajar på en gång om de inte lyssnar, ett frånvarande mmmmm vid helt fel tillfälle tex eller att de kollar mobilen eller så.. Då jag märker att folk inte lyssnar brukar jag brjar prata om att jag en gång klädde av mig naken målade mig grön, klättrade upp i en lyktstolpe och skrek att jag var en gurka.. Någon gång där brukar de haja till.. Va??

Fotnot: Jag har inte målat mig grön eller sagt nåt om någon gurka. Och inte har jag varit naken heller för den delen... Just so you know..

Idag vill jag för övrigt:

Äta massa onyttigt
Sova som om det inte fanns någon morgondag
Spela Nintendo
Hitta bra festlokal
Känna mig lite lycklig
Slippa städa


Thats it

tantfasoner

Jag har alltid känt att jag har ganska mycket överseende med saker o ting. Typ att inte klaga då grannen spelar för hög musik, man är ju bara ung en gång osv.. Men i fredags ´hade jag inte det. Jag hade jättesvårt att sova och det hjälpte inte att jag dagen (natten) till ära var kattvakt åt min syrras smått mångalna katt som väcker en stup i kvarten. Det var också tokigt varmt och fönstret stod så pass mycket öppet så att alla ljud kom in men ingen katt kunde komma ut...

Ute på gatan precis nedanför mitt fönster så har sex stycken fjortisar bestämt sig för att brottas och skrika" vi behöver inte gå hem än!!" Jag tänker först på mitt gamla hövliga sätt att "jaja men de leker ju bara man e ju bara fjortis en gång i livet".. o sv försöker jag brottas med mina tankar samtidigt som katten hoppar upp och försöker balansera på min axel.... Men sen tänker jag att nä nu jäklar är det dags att bli surtant.. Jag öppnar fönstret och lutar mig ut, mitt hår står åt alla håll och jag har min dödskalletröja på mig.. "Ursäkta!!!!! Hallååå!?? Skulle ni kunna vara tysta, vi försöker sova här!!?" Och de lyssnar faktiskt.. De säger förlåt och går därifrån.

Kanske var det mina surkärringsfasoner som skrämde dom.. eller min dödskalletröja..


RSS 2.0