Hagsätra 2 min Farsta strand 6 min...

Varför kommer det så sällan tåg mot Skarpnäck? Bor de fler i Hagsätra och Farsta strand? De bor rätt många i Hässelby, men ändå är det bara tio minuters trafik "ut dit". Jag får iaf alltid vänta sjuukt länge på Skarpnäcktåg och jag bor inte ens där, jag är bara där ofta :)

Varför är det lika svårt varje dag att komma på vad man ska äta till middag?

Varför är sushi så dyrt? Lax är väl inte så dyrt längre?

Varför äter man dom sega svartröda dödskallegodisarna fast man vet hur mycket dom fastnar i tänderna?

Varför orkar man bry sig över att skarpnäcktågen kommer sällan?

Varför är röda vindruvor godare än gröna?

Varför är det bara jag som får bananfläckar på mina kläder?

Varför är det bara jag som vet vad en bananfläck är?

Varför får man dåligt samvete när man är sjuk?

Varför tar man alltid 5 öl då man bara skulle ta en?

Varför säger man så sällan att man tycker om varann?

Varför blir man så ofta sentimental? (Eller varför blir JAG det..?)

Se upp i backen

Jag ska erkänna en svaghet: Jag kan inte åka skidor..Jag tycker faktiskt det är lite läskigt.. Jag kan nämligen inte stanna, så då jag en gång börjat åka nerför backen så accelererar farten bara mer och mer och till slut så krockar man med ett träd eller annan fin skidåkare i lustig toppluva..

Jag har släkt i norge och är därav halvnorsk. Man skulle kunna tro att mitt genarv automatiskt förde med sig att man kunde göra en 360 i pisten och köra puckel utan problem, men icke jag själv icke.. Min akusiner kunde åka telemark redan i magen och min syster är en hejare på slalom (fast hon säger att hon är sådär bara för att trösta mig..) Det är alltså bara jag som är pinsamt dålig på vintersporter. Jag vill helst åka pulka men ärligt talat, hur sexigt är det på en skala?

Minns en gång i Norge då vi skulle åka skidor och jag snällt förklarat för mina kusiner att jag knappt vet hur ett par pjäxor ser ut, och de snällt lovat att de skulle träna med mig ett tag i barnbacken först..

Jag följde med och fann mig själv snart sittande i en lift upp till en backe som hette typ "dödens tand". Det var inte barnbacken! Det var dödens himla tand! Ack ni svekfulla kusiner..

Men jag ville inte vara sämre jag så jag åkte ut i backen som snabbt lutade sig i ungefär 90 graders vinkel och jag fick följa med om jag ville det eller ej.. Efter tio panikminuter senare så hade jag lyckats slå mig, slänga mig på marken och blivit allt för blöt i baken..

Å nu vill dom ha med mig till Åre.. Vet inte vem det är mest synd om.. Mig eller Åre?


Fniss Fniss

Alla grupper har nog sin typ av humor som är ganska svåra för alla icke medlemmar av just den gruppen att förstå.
Affärsmän: "Höhö Curre såg du den där roliga artikeln i dagens industri om att Prytz revisionsbyrå tar mutor! Ja den var rolig!"

Star wars fantaster: "Visste du att Luke har levi´s femhundraettor på sig i fjärde filmen då han träffar Obi wan?

Scouterna: "Mitt namn är felstavat i kårmatrikeln! fnissfniss" (här tycker de nog att de är roligare att till och med säga fniss fniss istället för att faktiskt fnissa ..:)

Lite så tror jag det här och lite så är det fördomar.. :)

Men e det inte alltid det?

R E S P E C T

Det finns en tant. Det finns många tanter i vår värld men jag tänker specifikt på en tant.. Hon kanske har handlat en amaryllis på blomsterlandet as we speek.. Hon har ofta en brun kappa med tillhörande mössa till, samt en medelstor mössa och cendré page.. Och mustasch... Inga fjun, inte några små hårstrån på överläppens kant utan MUSCHE!!

Man tänker då.. Har hon ingen spegel? Vill hon inte ha en spegel för att hon fasar för vad hon kan finna om hon skaffade en? Kände hon att det var rätt med musche idag igen? Tänkte hon kanske att hennes bruna klädsel skulle avleda uppmärksamheten från hennes läpp? Tänkte hon inte alls? Gav hon blanka fan i att hon har större mustasch än Magnum P.I ? I såna fall.. Respect woman..

Jultidningarna kom redan i oktober...

Måste säga att jag gillar vintern ändå.. Visst det är mörkt.. och kallt.. och lite (ganska mycket :)) ruggigt och blött och lite allmänt obehagligt.. Men jag gillar den ändå.. Att det blir mörkt tidigt är också lite mysigt tycker jag..Man får tända ljus och pynta. Först kommer adventspynt för att sedan fyllas på med mer julpynt av det hårdare artelleriet... Men smakfullt, naturlich!

Jag tar fram min snögubbe som vid det här laget tappat sitt glitter men ler lika stort för det, jag tar fram min rocking santa, vilket är en gungande tomte med väldigt minimalistiska drag.. :) Sen min julgran förstås! Ahhh. Min julgran.. Den är inte stor men den e grön och kan ta ganska mycket pynt innan den ramlar omkull.

Pyssla e kul också, o baka. Lussebullar och bondkakor och pepparkakor som blir för tjock för att jag inte orkar kavla ut dom ordentligt.

Men nu pratar jag om julen mest, det var ju vintern som var trevlig.. Fast julen är en sån stor del av den. Man förbereder ju för 17 i nästan 2 månader. Sen i januari är det ju förstås inte så kul längre.. fast februari är väl ändå värst.. massa tid kvar till lite ledig tid och massa kallt och slask kvar.. Då har man börjat tröttna..

Men just nu så myser man mest med kanelte, mandariner och fårskinnstofflor...

Påminn mig om detta inlägg då jag står någonstans och svär över kyla slask och vinter.. :)

Liftarens Guide till..Venus...

Tjejer är komplicerade varelser, så mycket tror jag att alla håller med om. Eller i allafall ni killar. Jag hör det ganska ofta, av mina killkompisar eller i någon tidning eller på tunnelbanan. Och det verkar inte heller vara något som de bara slänger ur sig utan de menar faktiskt att man inte kan förstå oss tjejer. "Vad vill ni egentligen?" "Vad menar hon?" "Hur skulle jag kunna fatta det?" und so weiter und so weiter..

Jag vet inte om det är att vi tjejer begär för mycket av Er grabbar? Vi tar ibland för givet att ni ska fatta vad vi säger utan att vi behöver uttala några direkta ord. Verkar vi sura och vi säger att det inte är något så vill vi INTE att ni ska ta oss på orden, sluta fråga och börja vissla på system of a down, utan vi vill att ni ska fatta. I 99 fall av 100 så vill vi att ni ska förstå..

Om något hänt på jobbet och vi berättar för er om problemet, så betyder inte det att vi vill att ni ska kuta in i en telefonkiosk och dra på er superherooutfiten och lösa problemet åt oss, utan vi vill mest ha en kram, en puss och att ni ska förstå att det var väl jobbigt det där som hände..

Ni grabbar e underbara. Ni får rätt mycket skit o så av oss (ofta befogad meeeen iallafall..:)) och jag tror att ni för det mesta vill väl iaf. Vissa tjejer kan vara svåra att göra nöjda, men de flesta vill nog bara ha lite uppmärksamhet, mycket pussar och en överraskning once in a while..

Vi tjejer är nog rätt snabba att hitta fel hos Er också.. Vi är såna obotliga romantiker att vi vill ha svärmorsdrömmen inpackad i ett badboypaket. En prins som kan läsa ens tankar, men samtidigt en karlakarl som iaf tycker det är fjolligt med hudvårdsprodukter för män.. (Det blir kanske inte så manligt bara för att flaskan e blå?) Förlåt att vi sätter ribban så högts så det inte finns en sportkeps att komma över den..

Ni är jättebra.

Vi lovar

smile when your heart is acing..

Såg en rolig kille idag på Stureplan. Han hade vit overall, bygghjälm och i handen höll han skyltar som var lika stora som pingisracketar ungefär.. På skyltarna var smilegubbar fastsatta och på hans vita overallrygg stod det: "Dela med dig".

Så höll han upp smilegubbarna så fort det åkte förbi en bil eller gick förbi någon på gatan. Han såg rätt allvarlig ut själv, vilket gjorde att det såg så sött ut att han stod där i sin vita overall med text på, hjälm (man vet ju aldrig när man slår sig:)) och skyltar och bara spred massa leenden.

Det behövs fler overallklädda män med smileskyltar i den här världen..

Vi tackar dig...

Fritz, Freutz, Freutziger

Jag saknar verkligen att ha ett husdjur... jag hade en kanin förut som levde i nio år (impressive för att vara kanin!) en hund som hette Pepsi (ja, okej det var jag som döpte henne, men hon var liksom en pepsi.. ) En fisk som hette Fritz  som också levde väldigt länge :) han var en riktig tjockis han. Nu kanske det är dags att skaffa en efterträdare till Fritz.! Jag har en fiskskål som precis rymmer två små fina firrar, B1 och B2 kanske? Haha!

Det är bara slöjstjärtar som har minne kort nog att orka leva i en skål.. Gillar de T-shirtarna som fanns förut . Det var tryckt en fiskskål med två guldfiskar i som tittar på varann och säger "Vad ska vi göra idag?"

Förut kunde jag inte sova utan att höra brummandet från Fritz luftpump..

Jag säger som Fuglasangs polare i rymden; "Det är fiina fissken!"

Gonatt

Ps. Nu har jag klippt av två decimeter av mitt hår, och det räcker fortfarande en bit ner på ryggen.. Måste varit rätt långt innan :)


Dängrot

Jag har ont i magen.. Jag har faktiskt MAGKATARR... Katarr.. Låter som något som skulle kunna sitta utanpå kroppen och klia väldigt mycket.. Det är ett riktigt hemskt ord.. Katarr..

Men jag har det.. Och inte i ansiktet utan i magen. Det kääns ungefär som att någon har slagit en i mellangärdet så att man får den där andnöden..

Samarin och pepcid. Losec och omeprazol sandos... Var snäll att rädda mig från ondo.. Jag har tom dristat mig till att dricka yoghurt.. I surrender.. Då Sofie dricker yoggi bärdryck är det nåt som är fel, den saken är säker.. Och något är fel.. Min mage vill äta upp mig innifrån..

Så gick jag till doktorn för att jag hade så ont så jag ville ha hjälp NU NU NU! Fick en tid och fick träffa en läkare.. Eller om man kan kalla honom för det.. Jag har haft min beskärda del av dåliga läkarerfarenheter.  Och här kom en till.. Han skrattade lite pompöst och sa att nej dig kan inte jag hjälpa.. Du får väl ta kontakt med en annan läkare! Jaha sa jag.. Men om man kanske skulle kunna pröva.. NEJ! skrek vitrocken och bestämde att jag överdrev med mina påstådda våndor och att jag nu skulle betsls honom åtskilliga kronor för hans expertis..

Låtsasdoktor Dängrot...

Annars då? Bilen rullar?

RSS 2.0